Шкільне життя

Дата публікації: 14 июня 2012 | Кількість переглядів : 917 | Категорія: Школа

За планом роботи літнього табору «Веселка». Ми були на екскурсії в селі Колочава , Міжгірського району . Тут ми відвідали музей архітектури та побуту «Старе село». Там ми побачили будинки 18 -19 та 20-го століть ,це такі як : млин, колешня, шалаш, мочила, кузня, криниця, в’язниця.
Садиба бідняка – маленький будинок з двох кімнат, в них не було дерев’яної підлоги, а крива глиняна.В маленькому будиночку жило до 20 людей, мати з татом спали на ліжку, діти на лавках, під лавками взимку спали кури, а під ліжком ягнята.
Голови- це був великий і багатий будинок . Ліжко було дуже велике , як і піч .В нього навіть було зеркало,картини, стіл, стільці ,лавиця і велика комора.
Жандарська станція -на ній були старі потяги, які складали по частинках уламків .В потягагах були колекції фонариків, та все що потрібно було людям .
Школа-в ній ми побачили, як давно вчилися діти. Прості селянські діти не могли вчитися за браком коштів . Там вчилися лише діти дяків і багачів .Учив їх дяк .Він брав книжки з церкви і учив їх читати .А на палочках які школярі наламали собі з дерев, вони вчились рахувати. Школа була розміщена в будинку діда і баби, які не мали своїх дітей. Кожний урок розпочинався з молитви «Отче наш» .
Будинок Євреїв - там були два входи один до деци, а другий до будинку . В п’ ятницю вони запікали гуску, до неї вони гутувалися дуже серйозно .В їхніх будинках був рукомийник, стіл, крісла і чемодани.
У музеї можна переглядати фільми про бокорашів . В Колочаві було відзнято 18 фільмів , але з них можна подивитися лише 2.
На цьому наші веселощі ще не закінчилися , ми зупинилися біля водосховища. Сфотографувалися і слухали як шумить вода.
Енергії було вдосталь по дорозі додому в автобусі. Весело співали різні пісні: народні, сучасні та речівки загонів .
Дякуємо Тячівській РДА, а особисто Шелеверу Михайлові Івановичу за те, що він посприяв у виділенні коштів для купівлі шкільного автобуса, завдяки йому ми тепер можемо їздити на екскурсії. Та велике спасибі нашому педагогу-оргаізатору Тиводар Марині Михалівні за те, що вона організовує такі заходи для дітей .


Шкільне життя

Шкільне життя

Матеріал підготувала Ілько Василина учениця 8-Б класу.




Головна
Новини
Сільська Рада інформує
Історія
Туризм
Школа
Персоналії
Спорт
Символіка
Релігія
Архітектура
Фотогалерея
Село Глиняне




Banner 1



«    Июнь 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  



   Розробка сайту
Підтримка сайту - spasvisual.