Рішення виконкому

Дата публікації: 14 сентября 2016 | Кількість переглядів : 91 | Категорія: Сільська рада інформує

«З А Т В Е Р Д Ж Е Н О»
рішенням виконавчого комітету
№ 29 від 16 серпня 2016 року

Правила безпечної поведінки на дитячому майданчику


Виконавчий комітет Бедевлянської сільської ради звертає увагу батьків щодо правил безпечної поведінки на дитячому майданчику.
Травмування з дітьми відбувається через те, що батьки мало приділяють уваги безпеці дітей на ігровому майданчику.
Забезпечити безпеку малюка на прогулянці цілком можливо, просто необхідно бути уважнішими та обережнішими. Дотримання правил поведінки на дитячому майданчику допоможе вам уникнути травм невиробничого характеру і збереже здоров’я вашої дитини.
На майданчику є малюки, що гуляють без нагляду батьків. Погано, якщо малюк до цього не підготовлений. Напевно, кожен з вас може згадати, як гуляв один у дворі. Але перш ніж залишити свого малюка, проаналізуйте, обходить він гойдалки автоматично чи відбігає тільки після вашого нагадування, як користується каруселями і т.д.
Завжди гуляйте разом з дитиною!
Найпоширеніші травми - це ушкодження, отримані на гойдалках або поряд з ними. Рухома гойдалка - величезна небезпека! Вона може дуже серйозно поранити дитину. Тому батькам, перш за все, слід роз'яснити дитині, що триматись потрібно двома руками і дуже міцно. Також повинні звучати такі застереження, як: "Заборонено ставати на ноги під час катання", "Заборонено зістрибувати з гойдалки - це ризик отримати травму голови", "Попереджай, коли захочеш встати", "Необхідно обходити стороною розгойдані гойдалки", "Потрібно гойдалку розкачувати збоку".
Крім того, необхідно звернути увагу батькам на технічний стан гойдалок. Переконайтеся, що всі петлі в робочому стані, сидіння прикріплене і надійне, а сама конструкція стійка.
Перш ніж дозволити дитині кататися на гойдалці, проведіть інструктаж: тримайся міцно, сиди спокійно. Також важливо, щоб малюк спочатку зупиняв гойдалку, а потім зістрибував з неї. Розкручена карусель небезпечна!
У порівнянні з каруселлю, дитяча гірка менш травматична, але й на ній потрібно дотримуватися правил. Спускатися з гірки необхідно по одному. Якщо вирішили влаштувати "паровозик", то обов'язково під наглядом дорослих і міцно тримаючись один за одного. Дитина, яка чекає вгорі повинна дочекатися поки попередній хто спуститься, відійде в сторону. Багато дітей люблять спостерігати з висоти, але завжди треба враховувати, що той малюк, який стоїть за вашою дитиною може зіштовхнути її вниз. Непідготовлена до польоту дитина може вдаритися або просто злякатися. Тому дорослим треба бути готовими і до такої ситуації. Навіть якщо малюк неодноразово забирався нагору - стійте поряд, страховка потрібна завжди. Обходьте рушійні каруселі і гойдалки на відстані. Забороняйте дитині штовхати іншого на гірці. У спеку гірка розжарюється, в суворий зимовий день покривається кіркою льоду, від чого швидкість польоту з неї подвоюється.
Найкраще, що ви можете зробити, - це кожен раз, прийшовши на дитячий майданчик, проаналізувати стан обладнання і пояснити дитині, чи можна зараз кататися (і чому). З часом малюк зрозуміє, що можна, а що ні, і зможе сам робити висновки.
Шановні батьки! Пам'ятаєте, дітям потрібна увага!
За безпеку дітей на ігровому майданчику відповідальність несуть батьки!




Секретар виконавчого комітету В. В. Левко




Головна
Новини
Сільська Рада інформує
Історія
Туризм
Школа
Персоналії
Спорт
Символіка
Релігія
Архітектура
Фотогалерея
Село Глиняне




Banner 1



«    Июль 2017    »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  



   Розробка сайту
Підтримка сайту - spasvisual.